iphone konum kapatma nasil yapilir LRgOEMDx

iPhone konum kapatma nasıl yapılır?

Saklılığa kıymet veren iPhone kullanıcıları çoklukla pozisyon ayarlarını özelleştirmenin yollarını aramaktadır. Bundan dolayı birçok kullanıcı lüzumlu olmayan durumlarda pozisyon servislerini kapatmak ya da özelleştirmek ister. Pekala iPhone Pozisyon Servislerini kapatma süreci nasıl yapılır? Muhakkak uygulamalar için Pozisyon Servisleri nasıl kapatılır? Yazımızda anlattık.

iPhone belli uygulamalar için pozisyon servislerini kapatma

Bir iPhone’u birinci kere başlattığınızda, Google Haritalar suretiyle pozisyon servislerine muhtaçlık duyan ve pozisyonunuzu toplumsal ağlarda etiketlerken kullanan Instagram ve Feysbuk suretiyle uygulamalar, pozisyon hizmetlerini aktifleştirmek için kullanıcılardan müsaade ister. Eğer bir sefer bu müsaadesi verdiğiniz takdirde bu tıp uygulamalar pozisyon hizmetlerini sürekli kullanmaya adım atar.

Lakin uygulamaların daima pozisyon servislerini kullanımı, kapalılığına kıymet veren kimi iPhone kullanıcılarını rahatsız eder. Bundan dolayı kullanıcılar, pozisyon hizmetlerini kapatmak ya da özelleştirmek için çeşitli yollara başvurmaktadır. Bunların başlangıcında da pozisyon servislerini belli uygulamalar için kapatma prosedürü gelir. Bunun için yapmanız gerekenler şunlar:

  1. Ayarlar > Zımnilik > Pozisyon Servisleri sekmesine gidin.
  2. Pozisyon Servislerinin açık olduğundan güvenli olun.
  3. Pozisyon Servislerini kapatmak istediğiniz uygulamayı seçmek için ekranı aşağı kaydırın.
  4. Uygulamaya dokunun ve bir seçenek belirleyin
  5. Burada karşınıza 4 adet seçenek çıkacaktır; Asla, Bir Dahaki Sefere Sor, Uygulamayı Kullanırken ve Her Zaman.
  6. Eğer seçtiğiniz uygulama için Pozisyon Servislerini büsbütün kapatmak istiyorsanız ” Asla ” seçeneğini, Pozisyon Servislerine, bir tek uygulama veya uygulamanın özelliklerinden biri ekranda görünür durumdayken erişilmesine müsaade vermek için ” Uygulamayı Kullanırken ” seçeneğini, uygulama art planda çalışırken bile pozisyonunuza erişilmesine müsaade vermek için ” Her Zaman ” seçeneğini seçin.
  7. Bu adımları uyguladıktan sonrasında uygulama, siz müsaade verinceye kadar pozisyonunuzu kullanamaz.

iPhone pozisyon servislerini büsbütün kapatma

Kullanıcılar kimi durumlarda, pozisyon servislerini büsbütün kapatıyor. Lakin bu sürecin negatif sonuçlar doğuracağını belirtelim. Hakikaten, pozisyon servisleri büsbütün kapatılmış olduğu taktirde, kullananların her gün kullandığı birçok özellik artık çalışmayacaktır.

Mesela; fotoğraf çektiğinizde pozisyon bilgisi eklenmeyecek, Google Haritalar suretiyle uygulamalar sizi rastgele bir yere yönlendiremeyecek ve pozisyon servislerini kullanan üçüncü taraf uygulamalar da çalışmayacak. Pozisyon servislerini dönem dışı bırakmak, aygıtınızın pil ömrünü müdafaasına veya aygıt kapalılığını en üst seviyede tutmanıza destek olsa da, genel kullanım tecrübenizi mühim oranda düşürecektir.

Lakin tekrardan de Pozisyon Servislerini büsbütün kapatmak isteyen kullanıcılar, Ayarlar > Zımnilik > Pozisyon Servisleri kısmından en üstte yer edinen Pozisyon Servisleri düğmesini kapalı pozisyona getirerek süreci tamamlayabilirler.

Kaynak: Shiftdele

🔥26

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir